Påskeverksted – vi lager fuglerede og gipsegg

Lage-fuglerede-og-gipsegg-1

God lørdag alle sammen!

Tenk nå er det påskeferie allerede, og her har vi innviet ferieuken med et lite påskeverksted på kjøkkenbordet! Dagen i går var helt fantstisk med sol og mildvær! Jeg og minstesnuppa tok oss en skogtur i området der vi bor og der myldrer det av både hvitveis og blåveis!  Jeg fikk rasket med meg noen bjørke kvist på stien som senere ble brukt til å lage fuglerede.  Her er noen ord om hvordan fuglerede ble laget! ; )

Vakteleggene er kjøpt på Panduro og puselabbene fant jeg på Mestergrønn.

Lag-et-fuglerede-og-gipsegg-2

Så var det gipseggene.

Først fylte vi ballongen med vann og så klippet vi opp gipsrullen (Panduro) i små deler. Delene dyppet vi i vann og la dem lagvis over ballongen.

Gipsegg-1

Ballongen fikk stå og tørke natten over før vi klippet hull og tømte dem for vann.

Gipsegg-2

Og her ser dere det ferdige resultatet! Dette var veldig populært! En hyggelig ting å gjøre i påskeferien! ; )

Lage-fuglereir-og-gipsegg-3

Kjempefine med lys!

Lage-gipsegg-2

Fuglerede:

Jeg har brukt ståltråd og festet en og en gren til kransen slik at den tilslutt ble til et fuglerede. Synes det ble fint å supplere med noen puselabber.

Fuglerede-5

Ha en riktig god påskeuke alle sammen og kos dere med både påskeegg og lammelår! : )

Nå skal livet nytes!

Hei så lenge! : )

You may also like

2 comments

 1. Hei Vera!

  Jeg heter Jannike. Jeg er superinteressert i interiør. Min stil er helt annerledes enn din (masse farver!), men jeg synes alle interiør er fine når de er stilsikre og gjennomførte. Jeg har ingen blogg, men kunne godt tenke meg det…. Kanskje en dag. Det jeg egentlig ville tipse deg om, er bloggen til en kjær venninne, siden jeg ser at du følger mange interiørblogger. Den heter Livingdelux. Hun er også på snap, face og insta.

  Jeg synes du er flink, så jeg tror du vil ha glede av den.

  Gipsballongene dine er kjempekule! Det finnes en gigasvær kjempedyr vegglampe i lignende utførelse – i glassfiber. Den er sort utenpå og gull inni. Du kan se den på Tannum hvis du er i Oslo. Den frynsete kanten gir et helt fantastisk lysspill på veggen.. Kanskje en idè å sette i gang med badeball og glassfiber…? Jeg skal i hvert fall prøve dette. Gips i første omgang, og spraymaling…

  Men altså, livingdelux.com – ta en titt!

  Vennlig hilsen Jannike

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *