Litt om shopping i Beijing

 

God morgen!

Har dere sovet godt i natt? Jeg måtte flire da jeg våknet i dag tidlig. Jeg drømte at jeg skulle jobbe på en flyvning til Beijing og at katten vår var ombord! Hvilket kaos! : )Vel, dette fikk meg til å tenke litt på turene vi hadde på markedene! Mange har tidligere spurt meg om hvor man bør gå for å shoppe i Beijing. Det finnes markeder for enhver smak så her kommer en rask oppsummering fra mine tre favoritter! : )

perler

Pearlmarket

HongQiao Pearl Market har mye mere å tilby enn bare sine tre etasjer med perler og smykker. I første etasje finner du digitale kameraer og diverse andre elektroniske artikler. Det er også et stort utvalg av klokker og solbriller her.
I andre etasje finner du silkeprodukter, sko, kofferter og vesker. Mange av butikkene her har nøyaktig de samme varene så her gjelder det å prute! : )
Den tredje etasje er delt i to seksjoner. Den første delen inneholder tradisjonell kinesisk kunst, pyntegjenstander og porselen. Det er i den andre delen at Pearl Market virkelig begynner! Har man dilla på smykker så er dette drømmestedet! : ) Her finnes alle typer smykker, ikke bare perler. Man kan få kjøpt flotte kashmir gensere og skjerf i god kvalitet – veldig billig! Og når det gjelder fakeprodukter – vil ikke anbefale å la kortet gå varmt her. Vinterjakker for eksempel – mange av produktene er ikke egnet for vårt kalde klima da fyllet i dunjakkene er av ymse slag. Det gjelder spesielt barnetøy som ikke alltid er produsert med tanke på lange dager i barnehagen vintertid osv.  En kollega fant brukte sokker i en av jakkene – for å nevne et sært eksempel. Sikkert mange som har vært heldige, men da har jeg ihvertfall nevnt det. ; ) I tillegg vet vi jo at det er veldig mye grums i fakeindustrien!

cashmere 2

Silk market

 Dette er en syv etasjers bygning som har alt inkludert. Akkurat som navnet, er Silk gate full av vakre silkeprodukter, pyjamaser, badekåper, skjorter, kashmirskjerf og klær av alle slag. Her er det billigere enn på noen av butikkene i byen, men husk og prute!
Hvordan komme dit:
Ta T-bane linje 1, gå av på Yonganli Station (永安 里) og exit fra Exit

New market

Her kan man få kjøpt diverse klær og andre tekstiler. Mange har fått sydd nydelig sengetøy her, anbefales!

For flere markeder – sjekk denne linken!

Det er et enormt stort utvalg av markeder og lett å la seg rive med av de lave prisene så det kan lønne seg å ha en viss plan på hva man er ute etter! ; )

Tips:

Skal du kjøpe klær og vesker så sjekk glidelåsen. Bøy litt på dem for å se om de gir etter, det er som regel glidelåsen og knappene som går først!

Beijing byr også på utallige severdigheter som man må få med seg. La meg kort nevne Den forbudte by, Den kinesiske muren og Sommerpalasset. I Beijing har dynastiene regjert i årevis og lagt mektige spor etter seg. Verdt et besøk!

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *