Roll up gardin i industristil

Lift-4

Heisan!

Jeg har den siste tiden vært på utkikk etter en gardinløsning til ungdomsrommet. Vinduet er 74 cm bredt innvendig karm og den bredden finnes ikke i ferdigsydde gardiner til. Denne idéen så jeg i en butikk her i Skien og da dro jeg rett hjem for å tegne noe liknende.

Av utstyr brukte jeg:

Linstoff i ønsket størrelse

Broderitråd og nål

Metallringer og små skruer (Coop)

Skinnremser

Hamptråd

To lister i eik, en bred (har brukt 4 cm bred) og en tynn list til å ha nederst på gardinen – skal gi tyngde og stabilitet i stoffet.

Rullegardiner-9

Lift-2

Etter at stoffet er klippet i ønsket størrelse har jeg trukket ut noen tråder for å få en frynsete kant. Deretter tråklet jeg en bred søm og fikk trelisten på plass. Samme gjøres nederst på gardinen til den tynne listen. Nå har jeg gardinstoffet ferdig med to lister sydd fast i hver ende av stoffet.

Så klippet jeg to remser i skinn og tredde metallringene på. Remsene har jeg bare festet med skruer gjennom stoffet og listen. Skruene skal være lange nok til at de kan festes i veggen etterpå.

Lift-3

Nå skal hampetauet på plass. Klipp opp to hampetau lengder på ca 2 m hver. Disse knytes i skruen på baksiden av gardinen. Rull opp gardinen i ønsket lengde og dra tauet over gardinrullen og opp til skinnremsene. Tauet tres gjennom ringene. Den venstre taulengden tres så videre bort og gjennom høyre metallring. Da skal gardinen være på plass! Knyt tauet sammen eller fest det i en krok på veggen.

Denne gardinen ble veldig populær her så nå må nok mor sy flere av dem til de andre rommene også! : )

Hva synes dere? Kanskje noen har flere ideer som dere vil dele? : )

 Nå er det på tide å lage noe godt til lørdagskvelden!

Kos dere der hjemme!

Klem : )

Lift-5

You may also like

3 comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *