Male gulv del 1 – sliping og grunning

male-gulv-2

Good søndag folkens! : )

Her holder vi på med oppussing og i går fikk vi pusset og mattet ned furugulvet på det første soverommet. Vi festet sandpapir på en mopp og pusset, men tok etterhvert frem slipemaskinen. Man kan også leie slipemaskin for et mere grundig resultat dersom man ønsker å bevare tregulvet ubehandlet.

 Det viktigste er å matte ned overflaten før det skal males og det finnes sikkert flere måter å gjøre det på.

Vi fjernet rester av pussestøv, og så var det klart for grunning. Grunningen påføres med pensel for å dekke mest mulig i sprekker. Etter dette vil fiberet i treverket reise seg. Vi skal derfor dra over med sandpapir med finhetsgrad 120. Hvis en hopper over dette punktet, vil gulvet få en flisete overflate og sokkene vil henge igjen når en går.

 Et godt grunnlag er viktig for å få malingen til å sitte best mulig, og det håper og tror jeg vi har klart så langt! : ) Time will show! ; )

Ser dere snart igjen! ; )

Klem fra Vera

Male gulv – del 2

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *