Paris, 4 dagerstur – dag 2

IMG_9643

 God morgen!

Det er noen landemerker man bare  se når man er i Paris!  Målet i dag er å se litt av Louvre og spasere langs Champs-Élysées med litt fotoshoot foran Triumfbuen.

Men viktigst av alt, ikke noe stress!

Vi starter med Musée du Louvre, et av verdens største museer og det mest besøkte kunstmuseet i verden. Rundt 35 000 objekter fra forhistorisk tid og fram til 1800 tallet er utstilt på et område som dekker 60 600 kvadratmeter så her kan man bruke både en og flere dager. Vi har bestemt oss for å se skulpturene, litt av maleriene og avslutter besøket med en liten titt  av Leonardo da Vincis maleri – Mona Lisa.

IMG_9628

IMG_9607

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_9619 IMG_9608

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Champs-Élysées.

Dette er en av verdens mest berømte gater og her finnes kinoer, cafeer og dyre butikker. Kan tipse om at Abercrombie har en 5 etg butikk der! ; ) Franskmennene kaller den 2 km lange gaten for den vakreste gate i verden og her finnes kjente merkevarer som Yves Rocher, Cartier og Hugo Boss for å nevne noen.

IMG_9652

IMG_9654 IMG_9657 IMG_9580

Lekre franske lykter!

IMG_9679

Spasersturen fører oss til Triumfbuen. Vi får med oss skumringstimen med kveldens lyssetting av monumentet som  hedrer de som sloss for Frankrike. På innsiden og toppen av buen finner man navn på generaler og soldater. Buen ble konstruert i 1806 og er den nest største av sitt slag med en høyde på 45 meter. Utsikten fra toppen av Triumfbuen er fenomenal og gir deg god oversikt til attraksjoner som Eiffeltårnet og Sacre`Ceur.

Dag 3

Dag 4

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *