Paris, 4 dagerstur – dag 3

Hei hei! I dag er planen å se to berømte plasser, Sacré-Coeur  og Eiffeltårnet.

Etter en snarvisitt hos Desigual tok vi metroen mot Sacré-Coeur som er den kjente basilikaen på Montmarte. Her kan det lønne seg med gode sko for  kirken ligger på det høyeste punktet i Paris. På vei opp stanser vi ved ett sjokolademuseum, le petit musee de chocolat. De har verdens beste makroner og alt i butikken er laget av sjokolade – inkl. mini Eiffeltårnet på ca 2 meter! Vi blir enige om å feire livet, turen, kvinnedagen.. ja alt som feires kan – og vandrer ut av butikken med hver vår brune papirpose. ; ) Namm!! : )

Når vi først har kommet oss opp de mange trappene (234 totalt) som leder opp til kirken på høyden (ligger på 130 meter), nyte vi en fantastisk utsikt utover Paris med hver vår medbragte kake. ; )

IMG_9690

Sacré-Coeur

Arbeidet med Sacré-Coeur begynte på sluten av 1800-tallet og kirken stod klar 1914. Det er en av de mest besøkte katolske kirkene i Frankrike og den har gratis inngang. Denne dagen er det den Internasjonale Kvinnedagen, og vi kommer tilfeldigvis i tide til å få med oss litt av høymessen. Ett nonnekor synger og i salen sitter kvinner fra alle verdenshjørner – en flott opplevelse! : )

IMG_9718

Montmartre

Med sin arkitektur, smale gater og ulike sammensetninger av menneskegrupper er Montmartre en av de mest historiske og interessante nabolag i Paris. Området har for lengst satt seg fast i hjertene til både turister, lokale artister og kunstnere. Montmarte  ble betraktet som en landsby en gang og var på den tiden dekket med vingårder. Fortsatt finnes en vingård på Montmartre som produserer noen hundre flasker vin årlig – den eneste i sentrale Paris. I likhet med Louvre kan man bruke en hel dag her oppe på høyden. Det er en opplevelse å få med seg folkelivet på kvelden, men det får bli en annen gang.

IMG_9740

 La Tour Eiffel

Det begynner å regne så vi tar en taxi til Eiffeltårnet og får med oss lyssettingen av  det 300,65 meter høye tårnet som har blitt et ikon for Frankrike og et samlepunkt for turister som vil se Paris’ attraksjoner. Medregnet antennen er Eiffeltårnet målt til 324,8 meter. Tårnet ble bygget i 1887 og brukes i dag til observasjoner og radiosendinger, i tillegg til å være en gigantisk turistmagnet.

Det har omkring 5,5 millioner besøkende årlig og tårnet ble oppkalt etter ingeniøren Gustave Eiffel.

I morgen kommer bilder fra antikvitetsmarkedet! ; )

Klem fra Vera : )

Dag 1

Dag 2

Dag 4

 

Flere tips: Parisguiden

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *