Paris, 4 dagers tur – dag 1

IMG_9488

Paris om våren, hvem kan vel ikke tenke seg det? Å vandre i en av verdens vakreste og mest romantiske byer mens tulipanene blomstrer og vårsolen varmer en lat liten fortausrestaurant langs Seinen. Det er noen ting du bare må oppleve når du er i Paris. Samtidig byr byen på mange små skatter som kanskje ikke alltid er like enkle å finne. Jeg og min kusine Anette Wiborg har besøkt noen av dem. Her kan du følge oss på vår 4 dagers rundtur gjennom Paris! 

Med kamera over skulderen og en varm latte i hånden rusler vi nedover langs Boulevard st michel. Her sitter studentene ute med bøkene sine i vårsolen. Anette er guide og sammen passerer vi det yrende studentmiljøet videre mot det juridiske fakultet, Pantheon –Universite de Paris faculte de Droit. Arkitekturen er helt enorm! Her kan man gå i timesvis og bare betrakte de flotte bygningene!

IMG_9476

Fra Universitetet går vi videre mot The Church of Sainte-Geneviève nå  Panthéon. Kirken er designet av den berømte arkitekten Jacques-Germain Soufflot.

IMG_9474

Utsmykkede søyler.

IMG_9482

 Det er noe helt eget med de franske inngangspartiene! Dørene er  kraftige, solide og alle har ulike farger.

IMG_9492

Vi tar sikte på Bastillen og passerer brua over Ile Saint-Louis som er en av to naturlige øyer i Seinen.

IMG_9518

Place de la Bastille er en av de mer kjente torgene i Paris og har en betydelig plass i fransk historie. Det er der Bastille fengselet stod til 1789.  14 juli 1789 ble det stormet av folkemengden under den franske revolusjonen. Bastille fengselet rives og torget er fortsatt et sted hvor folk går for å heve stemmen i politiske protester.

I midten av plassen står søylen, til minne om tre-dagers Revolutionen.

I disse dager er Bastille en bred rundkjøring og området rundt er kjent for  barer, kafeer og nattklubber.

IMG_9521

Dette området heter Marais og her finnes små koselige butikker og cafeer på vei mot Rue de Rivoli. I Rue des Rosiers ligger det flere kosher cafeer og dette er jødekvartalet i Paris. Jeg kan anbefale ett besøk hit da dette er litt på utsiden av de typiske turistområdene! Her finner du vintagebutikker, små parfymerier og delikate klesbutikker.

IMG_9493

IMG_9497

 Franske leiligheter med små balkonger.

Min kusine har funnet ett tøft motiv!

IMG_9490

IMG_9510

 En blomsterforhandler har satt ut vårblomstene.

IMG_9514

Etter en god gåtur er vi fremme ved 111 Boulevard Beaumarchais og interiørbutikken Merci.   Butikken på over 1500m ² har ett stort utvalge av ulike interiør og tekstilprodukter og temaet denne gangen er «Avkledd».  På bildene under ser dere avkledde møbler der kun fôret er igjen. 

Merci kan man velge mellom 3 spisesteder og vi fikk oss en god lunsj i biblioteket!

IMG_9523

En rød Fiat 500 full av roseblader ønsker oss velkommen ved inngangen til butikken. : )

IMG_9527

IMG_9532

Gull igjen.

IMG_9545

Lekkert kaffeservise i porselensleire! Her ser dere den grove strukturen utenpå med blankpolerte og glatte flater inne i koppen. Denne mixen i porselenet kommer for fullt fremmover! Har sett flere andre aktører med liknende finish. Superlekkert!

IMG_9535

What you see is what you get!

IMG_9538

Flott skjellampe og metalliske puter med skrifttrykk. Fotoprint tapet som ligner en gammel panelvegg der malingen flasser av er satt opp.

IMG_9539

IMG_9540

Gamle dører settes opp langs veggen som dekorasjon. En god ide å feste kroker på døra til nøkler eller vesker… ; )

IMG_9549

Håper dere fikk litt nye ideer av dette! Mye som kan fikses selv også!

Har tidligere skrevet om en nøkkeltavle som jeg laget av en skapdør. Du kan lese om den her.

IMG_9536

Dag 2 : Musée du Louvre, Champs-Élysées, Triumfbuen

Dag 3: Sacré-Coeur, Montmartre, La Tour Eiffel

 Dag 4 : Interiør, gjenbruk og antikvitetsmarkedet Les Puces de Saint-Ouen, 

You may also like

1 comment

  1. Tilbaketråkk: Paris – mimrestyling

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *