Gjør det selv tips «Betongbord»

Betongbord-1

betongbord-3-diy

betongbord-8

betongbord-diy-4

Hei og takk for sist kjære lesere!

Tenk, i dag ble det tid til litt blogging og det er jo ikke hverdagskost nå for tiden!

Jeg har et lite tips til dere i dag! Endelig fikk jeg laget det etterlengtede betongbordet som jeg har ønsket meg! Husker ikke når eller hvor jeg så tipset først men jeg har lenge hatt lyst til å prøve selv! : ) Bordet med bordplate i valnøtt ble først pusset matt med sandpapir slik at malingen skal sitte godt. Etter et strøk med grunning fant jeg frem kalkmalingen Fresco fra Pure and Original i fargen White Rhino. Bordplaten ble malt kun en gang. Kalkmalingen tørker raskt så ikke mal over halvtørr maling da den lett kan klumpe seg. Slip bordplaten godt ned første gang slik at malingen sitter godt! Mal over et tynt lag med gulvlakk som forseiler kalkmalingen!

Da håper jeg dere får en nydelig dag videre!

Kos dere! Klem

You may also like

5 comments

  1. Tusen takk, så kosleig at du synes det! Det er en genial ide for dem som drømmer om et betongbord! Så enkelt og fort gjordt! : )
   Lykke til med prosjektene dine!
   God helg fra Vera : )

 1. Hei!
  Jeg ble veldig inspirert av bordet du har malt, og kunne gjerne tenke meg å lage det selv:)Har sett et lignende bord på finn.no som jeg tenker å kjøpe. Men før jeg gjør det har jeg noen spørsmål jeg håper du kan svare meg på:) Hvilken grunning brukte du? Hvilken gulvlakk brukte du?

  Mvh Amanda

  1. Hei Amanda! Så koselig at du likte bordet! Det ble veldig tøft og det var et enkelt oppussingsprosjekt! Grunningen jeg brukte var fra et spann med heftgrunn som jeg har liggende fra vi malte gulvene i loftstuen. Lakken er en vannbasert matt lakk, trestjerner gulvmatt. Utfordringen var lakken. Når du har grunnet – la det tørke godt. Kalkmalingen påføres i et normalt-tynt lag over grunningen. Pass på å ikke male over kalkmaling som er i ferd med å tørke! Da klumper det seg og du må til med sparkel for å skarpe av alt! ( har prøvd det selv! : ) Når kalkmalingen har tørket finner du frem lakken. Den penslet jeg på med pensel. Her gjelder samme regel som med kalkmalingen – ikke pensle over lakk som er i ferd med å tørke! Lakken kan virke litt grønn med en gang, men det er før den tørker helt! Jeg lakkerte over med et tynt lag 4 ganger.
   Lykke til!!
   Klem fra Vera

 2. Dette var så utrolig fint! Har veldig lyst å gjøre det samme selv, men hvordan har det vært å holde bordet rent? Er den lakken så bra at hvis det kommer flekker på bordet så kan man lett vaske det vekk?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *