Pepperkakekirke med mønster

Pepperkakekirke-3

Heisan!

I dag tenkte jeg og vise dere pepperkakekirken som jeg har jobbet med de siste dagene. Reodor har hjulpet meg med å tegne kirken på google sketchup og så har jeg klippet ut delene i papp, synes pappmønster er lettere å jobbe med enn tynt papir!

Så var det bare å finne frem pepperkakedeigen og skjære ut delene med kniv. Vinduene tegnet jeg først på papir og la mønsteret over deigen, etter at deigen var lagt på bakepapiret.  Så skar jeg ut vinduene med tapetkniv.

Når pepperkakedelene var ferdig stekt la jeg pappmønsteret over en gang til og kuttet til delene mens kakedelene var varme. Da får man rette kanter som er lettere å sette sammen.

Til montering og pynting har jeg brukt:

4,5 pk melis

Eggehvitte fra 12 egg

Noen dråper med sitron (holder melisen hvit i fargen)

Gelatinplater til glass i vinduene

Først monterte jeg kirkedelen og inngangspartiet hver for seg, så ble disse satt sammen. Deretter satte jeg på takene.

Til vinduene har jeg brukt wilton tipp 3 og til taket tipp 22 . Fint med mye snø på taket!! ; )

Selve pyntingen på denne kirken ble veldig enkel så der har dere nok mange flere ideer selv! : )

En lyslenke gir liv og varme!

Det kan være greit med et prosjekt som ikke tar all verdens av tid, og denne kirken er  folholdsvis enkel å lage –  en overkommelig jobb for en travel småbarnsmamma eller pappa! ; )

Jeg legger ved tegninger til dere som vil prøve dere! ; )

Lykke til med baksten og spør meg gjerne hvis dere lurer på noe! : )

Hei så lenge! : )

Klem fra Vera

pepperkakekirke-1

pepperkakekirke-4

Pepperkakekirke-6

Pepperkakekirke-2

Du trenger 4 slike deler til inngangspartiet der en av delene har kors og dør.

Livingvilla-pepperkakekirke-2

To deler til endevegg

Livingvilla-pepperkakekirke-3

To deler til kirkevegg.

Livingvilla-pepperkakekirke-6

To deler til kirketak

Livingvilla-pepperkakekirke-7

4 deler til tak på «spiret»

Livingvilla-pepperkakekirke-5

You may also like

3 comments

    1. Så koselig å høre, Tusen takk! Tror selve hemmeligheten er å renkutte delene rett etter stekingen når kakedelene er myke. Da blir konstruksjonen rett og fin! : ) Lykke til med baksten! : )))
      Klem fra Vera

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *