Farging av påskeegg

IMG_0102

God aften!

I dag har jeg testet kok-farging av egg! Det ser så lekkert ut med pastellfargede påskeegg så derfor har jeg lett igjennom kjøkkenskapet og funnet frem litt ingredienser med farge. Hvite egg er bedre enn brune egg til farging. Du trenger eddik for å sikre god vedheft av det naturlige fargestoffet til eggene – mer eddik vil resultere i mørkere og dypere farge.

Fremgangsmåte:

Fyll kjelen (ikke aluminium) med 1 liter vann, nok til å dekke egg og det naturlige fargestoffet og hvit eddik (ca 2 ss). Hvis du trenger mer væske må du huske på forholdet, 2 ss eddik for hver liter vann.
Legg egg og de fargede ingrediensene i kjelene. For brune påskeegg – hopp over vann og bruk en liter kaffe eller te i stedet.

For lilla påskeegg – bruk skall fra ca 8 røde løk.

For blå påskeegg – bruk blåbær.

For gule påskeegg – tilsett ca 3 ss gurkemeie.

For rosa påskeegg – kutt to rødbeter i små biter (hele rødbeter – hermetisert rødbeter gjør eggene altfor blek).

For oransje påskeegg – bruk ca 8 gule løk.

Kok eggene i 20 minutter og rør om fra tid til annen. For en mørkere farge kan du koke dem i 30 minutter.

Eksperimenter: bland ingrediensene eller dypp påskeeggene i flere farger for å oppdage hvilken farge du får. For eksempel – for grønne påskeegg, dypp eggene i gurkemeie (gul) først og så blåbær (blå).
Hvis du foretrekker glans til påskeeggene så gni dem med olivenolje eller annen matolje.

Ha en fin kveld!

Klem : )

Vera
Hei! Vera, det er meg og jeg bor i vakre Skien! Jeg jobber med interiør og boligstyling og her vil jeg dele tips og inspirasjon fra min hverdag! Hjertelig velkommen til Living Villas verden!

2 Comments

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *